Večer hviezdnych piesní

Dňa 25.11.2017 sa u saleziánov v kobercovke konal Cecilfest.

Ako každý rok, tak aj tento raz si pre nás animátori a mladí pripravili program na sviatok sv. Cecílie. Večer sa niesol v znamení filmovej hudby a účinkujúci mali možnosť predviesť nám známe soundtracky a filmové piesne v ich podaní.

Organizátori si dali záležať aj na vyzdobení kobercovky a priestorov pod kostolom. Pred vstupom sme sa mohli všetci prejsť po červenom koberci a taktiež po chodníku slávy, na ktorom, samozrejme, nechýbal ani náš zakladateľ sv. Don Bosco spolu s Laurou Vicunou. Tým sme sa dostali do útulne vyzdobenej kobercovky, kde sme sa pohodlne usadili a trpezlivo (s pukancami v ruke) čakali na začiatok.

Celým večerom nás sprevádzali moderátori Ema s Dávidom, ktorí publikum zabávali aj počas prestávok medzi jednotlivými vystúpeniami rôznymi súťažami.

Hneď v úvode večera sme mali možnosť počuť piesne ako Skyfall z filmu James Bond alebo soundtrack k filmu Piráti z Karibiku, ktoré nám zahrali naši chlapci. Zazneli aj rôzne iné piesne, napríklad k filmom Ľadové kráľovstvo, Titanic, Hry o život, či La La Land.

Súčasťou programu bolo aj číslo, ktoré si s našimi mladými pripravil náš hosť, Ondrej Lazúr, počas doobedňajšieho workshopu. Mohli si tak vyskúšať hru na rôzne nástroje, na ktoré nikdy predtým nehrali a ich originálna skladba, ktorú nám večer predviedli, zožala veľký úspech.

Okrem hudobných a speváckych vystúpení nám taktiež prišli zatancovať Kika s Matúšom. Čerešničkou na torte bolo tanečné vystúpenie legendárnej chlapčenskej skupiny KDcrew, ktorým sa podarilo roztancovať celú kobercovku, a potom sa už mohla začať diskotéka, ktorá vo veselej atmosfére pokračovala až do polnoci. 

(viac fotiek nájdete na Flickr;))