Kamisti z Michaloviec obhajujú titul vicemajstra Slovenska

Chlapci z nášho strediska, ktorí reprezentujú mladšiu i staršiu Kamu Michaloviec sa stretli v piatok podvečer u Saleziánov. Keď boli tímy kompletné, spoločne vyrazili na cestu. Do Bardejova došli všetci chlapci živí a zdraví. Spoločný program sa začal omšou o 19. hodine, po ktorej nasledovalo ubytovanie na základnej škole. Na úvodný deň toho bolo pre chlapcov pomerne dosť. Večierka o 22.00 a všetci spať! Naši kamisti mali nasledujúci deň nabitý programom už od skorých ranných hodín. Ich deň sa nemohol začať lepšie ako motivačnou sv. omšou, po ktorej nasledovali poriadne raňajky v školskej jedálni.

Plní Ducha Svätého a párok sa naši zverenci ( mladší i starší ) mohli konečne odobrať na mestský futbalový štadión, kde strávili “celý” zvyšok dňa. Otváracie zápasy sa odohrali o 9.00 a samozrejme, že Michalovce na úvod nesmeli chýbať. Naši “najmenší” sa postarali o napínavý zápas proti “Bardejovu A”. No bohužiaľ sa nakoniec tento zápas skončil pre nich neúspechom, a to v podobe finálneho stavu 3:5. Nasledujúci zápas odohrali naši chlapci s výborným začiatkom, no nie šťastným koncom. O túto drámu sa pre zmenu postarali chlapci zo staršieho tímu, ktorí nakoniec podľahli Dolnému Kubínu 5:7. Na scénu opäť nastúpili mladší chlapci, a to v zápase s Námestovom. Naši chlapci nakoniec podľahli súperovi, no bol to obrovský debakel.

Celý futbalový turnaj sa vyvíjal pre jedných lepšie, no pre druhých, bohužiaľ, horšie. Kama starších sa posunula do štvrťfinále, kde hrali o postup so susedmi Humenčanmi. Michalovčania sa nevzdali, zabojovali a nad Humenčanmi s prehľadom zvíťazili s vysokým rozdielom 7:3. Mladší boli po tomto náročnom dni plnom futbalu, zážitkov, slnka a zábavy poriadne vyčerpaní, a tak sa šli schladiť a oddýchnuť si. Následne sa presunuli do mestskej športovej haly, kde na nich čakala zaslúžená odmena v podobe fantastického guľáša. Po večeri bol pre nich pripravený zábavný program s množstvom hier. Hry boli určené pre jednotlivcov, ale aj pre celé skupiny (tímy) a boli zamerané na technické zručnosti hráčov ako aj na vytrvalosť či spoluprácu tímov. Program sa skončil v slušnom čase ( 21.30 ), a tak sa hráči pokojne presunuli na školy, kde spali. Nedeľné ráno vyzeralo takmer identicky ako to sobotňajšie. Naši chlapci stáli pred ťažkým, semifinálovým súbojom s Dolným Kubínom. Tentoraz boli chlapci úspešnejší a Dolný Kubín zdolali 3:2. Týmto víťazstvom si zabezpečili účasť vo finále. Pred finálnymi zápasmi sa uskutočnil ešte zápas o 7. miesto, kde naši mladší chlapci zabojovali a zvíťazili nad tímom ,,Bardejov B“ s perfektným výsledkom 8:2.

Čas rýchlo letí a ešte rýchlejšie prišla očakávaná chvíľa – finále. Do finále sa nikto nedostane len tak ľahko. Stojí za tým veľké úsilie, vytrvalosť a spolupráca celého tímu. Do úplného finále sa dostal zaslúžene tím zo Žiliny, a to peknou cestou bez jedinej prehry. Žilinčania sa v zápase stretli s našimi chlapcami a odohrali pekný zápas, do ktorého oba tímy dali naozaj všetko. Pred koncom zápasu však rozhodca rozhodol o priamom kope na našu bránu, v ktorej lopta nakoniec ostala, a tak Žilinčania dorovnali stav zápasu na 3:3. Nasledovali tak penalty v troch kolách, v ktorých Žilina vyhrala 3:2. Vďaka všetkým zúčastneným, trénerom, organizátorom, ale najmä vďaka Pánu Bohu za ochrannú ruku, ktorú nad nami držal po celý čas.

Výsledky zápasov tímu Michalovce – starší :

Michalovce – Dolný Kubín 5:7

Michalovce – Košice 8:3

Michalovce – Námestovo 7:7

(baráž) Michalovce – Humenné 7:3

(Štvrťfinále) Michalovce – Dolný Kubín 3:2

(finále) Michalovce – Žilina 5:6 (po penaltách)

Výsledky zápasov tímu Michalovce – mladší :

Michalovce – Bardejov A 3:5

Michalovce – Námestovo 1:14

Michalovce – Košice 4:7

(o 7. miesto) Michalovce – Bardejov B 8:2

[FAG id=5850]