Ako sme išli s blahoslavenou Laurou na Hrebienok

Spolu 51 odvážnych turistov, malých i veľkých, odpovedalo na ponuku sestier saleziánok a vydali sa do neľútostného mrazu, príznačného pre naše Tatry. V ten 22. deň prvého mesiaca roku 2022 sa rozhodli osláviť sviatok blahoslavenej Laury výletom na Hrebienok.

Našu cestu sme začali modlitbou a po zastávke na rannú kávu pri Levoči sme úspešne dorazili do cieľa. Počas putovania chodníkom na Hrebienok, do Ľadového dómu sme si cestu spríjemnili guľovaním a užívaním si snehobielej tatranskej pokrývky.

Trpezlivo sme si vystáli rad, no oplatilo sa. Ľadový dóm má tento rok podobu katedrály sv. Jakuba zo Santiaga de Compostela. Mohli sme sa tak na chvíľu preniesť do hrejivého Španielska aj keď sme boli stále v mínusových teplotách. Vďaka šikovným rukám umelcov z Česka, Slovenska a USA sme žasli nad 1880 blokmi ľadu, ktoré dokopy vážili 225 ton. Po takomto dychberúcom zážitku sme sa vydali hľadať snežný Betlehem pri Rainerovej chate.

Spiatočnú cestu z Hrebienka dole sme si urýchlili spúšťaním sa na klzákoch a sánkach. Tento pekný deň sme zavŕšili návštevou saleziánskej komunity v Poprade Veľkej. Ďakujeme im za možnosť zúčastniť sa tam na svätej omši a v neposlednom rade tiež za vytúženú teplú polievku, ktorá každému z nás padla veľmi vhod.

Celý ten čas sme vnímali Božiu milosť skrze pekné počasie, príjemné rozhovory a priateľstvá. Ďakujeme Laure aj sestrám saleziánkam za príjemne strávený deň a zážitok.

EV

 

[sgdg path=“2022/2022-01-22 Výlet na Hrebienok“]