Vianočný volejbalový turnaj

Po Vianociach sa v Michalovciach tradične konal saleziánsky volejbalový turnaj. Svoje sily si prišlo 28. decembra 2019 zmerať osem tímov v rôznych zloženiach.

,,Po odchode mudrcov sa Jozefovi vo sne zjavil Pánov anjel a povedal: „Vstaň, vezmi so sebou dieťa i jeho matku, ujdi do Egypta a zostaň tam, kým ti nedám vedieť, lebo Herodes bude hľadať dieťa, aby ho zmárnil.“ On vstal, vzal za noci dieťa i jeho matku a odišiel do Egypta.“ (Mt 2, 13 – 14) A teda Jozef sa pre nás stal vzorom i hráčom na ihrisku a sprevádzal nás týmto svojím rozhodnutím utiecť už od rána. Útek by sme ľahko označili za prehru, avšak odísť v noci, vziať iba to najpodstatnejšie a pobrať sa niekam do neznáma, to nemožno označiť za čas istoty. Je to čas prijatia, pretože to je dôležité: vedieť prijať. Jozef ako muž činu koná – síce odchádza, ale s Bohom v srdci a s Ježišom v náručí. Po sv. omši volejbalisti odišli do telocvične Saleziánov dona Bosca a na 4. ZŠ, aby naplnení a pripravení, mohli odohrať zápasy radostne, s nadšením a bezbolestne. Prvotný šok z chladných telocviční odohnal pohyb a neskôr chutná kapustnica či horúci čaj.

Víťazov i porazených poznáme, no zámerom povianočného stretnutia bolo osviežiť vzťahy saleziánskej rodiny i privítať nové tváre na tohtoročnom turnaji. Veľká vďaka všetkým dobrodincom, ktorí dali seba druhým! Putujme ďalej ako Jozef, ktorý sa podriadil Božej vôli a dôveroval v Pána – nosme Ježiša vo svojom srdci a môžeme si byť istí, že nikdy nezlyháme.

 Kristína Jakubu