Naši chlapci vyhrali celoslovenské finále KAMY

Možno si spomeniete, že na jeseň na Kame v Prešove naši mladší aj starší futbalisti postúpili do finálového turnaja. No a ten sa konal v sobotu a nedeľu 7. a 8. mája v Banskej Bystrici.

Už samotný postup z Prešova bol celkom milou vecou. A tak sa chalani veľmi tešili. Po tom, ako sa podarilo vymyslieť a zorganizovať v akých zostavách a ako do BB cestovať, nálada len rástla.

Aj finálový turnaj bol už tradične rozdelený na dve kategórie: U15 a U19. Mladší hrali v sobotu a naši chlapci v skupine hrali úplne vyrovnane = všetky ďalšie tímy mali rovnako po jednej výhre, prehre a remíze. Naši chlapci však vďaka skóre postupovali zo skupiny do semifinále z prvého miesta (viď foto tabuľky). Po veľmi originálnom semifinále s domácimi napokon naši chlapci hrali o tretie miesto a po vyrovnanom zápase no predsa len o ten gól menšom výsledku si zaslúžili spomedzi siedmich zúčastnených tímov štvrté miesto. Vo finále napokon domácich zdolala Miletička.

V nedeľu turnaj pokračoval zápasmi v staršej kategórii. Domáci obhajovali titul z posledných dvoch ročníkov. No tentoraz sa stretla veľmi silná konkurencia. Naši starší chalani postúpili zo skupiny a v semifinále, rovnako ako mladší, narazili na domácich. „Zápas bol opatrný, ani jeden z tímov nechcel spraviť zbytočné chyby. Bystričanom sa po celý turnaj lepila na prsty smola a väčšinu gólov dostávala po zbytočných chybách. Nebolo tomu inak ani v tomto zápase a museli dobiehať gólovú stratu,“ uvádza webstránka saleziánov Banskej Bystrici.

Po penaltovom rozstrele postúpili naši a vo finále si zahrali proti Košičanom. Aj finálový zápas sa skončil remízou a rozhodovali až penalty. Naši starší chlapci (v kategórii U-19) sa tak stali víťazmi celoslovenskej KAMY 2022.

rhsdb

Našim chlapcom blahoželáme.

[sgdg path=“2022/2022-05-07 KAMA CF BB“]