Na turnaji v Košiciach naši chlapci dvakrát tretí

V sobotu 18. marca sa v saleziánskom stredisku Košice Tri hôrky uskutočnil Malý florbalový turnaj. Súťažilo sa v dvoch kategóriách, mladší žiaci od 5. do 7. ročníka ZŠ a starší žiaci od 8. do 9. ročníka ZŠ. Naše stredisko malo zastúpenie v oboch kategóriách. Stretli sme sa v sobotu o 07:30 a spoločne sme vyrazili. Po príchode do Košíc turnaj začínal svätou omšou, po ktorej nasledovala športová časť programu.
Naši mladší chlapci nastúpili ako prví, proti Košiciam, ktorých sme porazili pomerom 6:2. Po tomto víťazstve nasledoval súper z Prešova. A aj keď do toho naši chlapci dali všetko, proti neskoršiemu víťazovi tejto kategórie sme prehrali 1:3. V nasledujúcom zápase nás čakal Bardejov. Bojovali sme zo všetkých síl, napokon tento zápas skončil remízou 4:4. V poslednom zápase proti Popradu do toho naši chlapci vložili opäť všetky sily a vyhrali 3:1. Avšak mali sme rovnaký počet bodov ako Bardejov a o jeden strelený gól menej, takže sme do finále tesne nepostúpili. Naši mladší chlapci tak získali krásne 3. miesto a s tým aj bronzové medaily. Taktiež sa v našom tíme nachádzal najlepší strelec turnaja – Marek. Na 1. mieste skončil Prešov, za ním Bardejov, na krásnom 3. mieste naši statoční junáci, 4. miesto obsadili domáce Košice a 5. miesto Poprad.

V staršej kategórii začínali naši chlapci zápasom proti domácim Košiciam, v ktorom podľahli 3:5. Z tejto prehry sme sa rýchlo pozviechali a už v ďalšom zápase sme porazili neskorších víťazov tejto kategórie a to Prešov, pomerom 3:1. V rozhodujúcom dueli nám chýbala troška šťastia, a s Bardejovom sme po tuhom boji prehrali 2:4. Pred posledným súperom, ktorým bol tím z Bratislavy, sa naši chlapci koncentrovali a dali do toho všetko – odmenou im bolo víťazstvo 5:1. V poslednom zápase sme si teda napravili chuť , a s úsmevom na tvári sme získali krásne 3. miesto aj v tejto kategórii. Prví sa umiestnili hráči z Prešova, 2. miesto majú Košice, na úžasnom 3. mieste naše stredisko, 4. bol Bardejov a 5. Bratislava.

Po vyhodnotení turnaja sme s trofejou a krásnymi medailami poďakovali Bohu za tento požehnaný a krásny slnečný deň, v ktorom sme mohli spoločne s ostatnými strediskami zažiť výnimočné chvíle a spoločne sme sa pobrali domov – ale najprv na niečo fajné v cukrárni. Ďakujeme.

Zapísal Dominik Murga a nafotilo stredisko 3horky.sk